31 Ekim 2017 Salı

MİDAS HOTEL ANKARA

KRALLARA LAYIK BİR KONFOR: MİDAS HOTEL ANKARA

Bugünün Polatlı ilçesi, bir zamanlar Frigya’nın başkenti Gordion topraklarıydı. Efsanevi Midas da Frigya’nın kralı... Adını milattan öncesinden alan Midas Hotel, başkentin en işlek noktalarından birinde bulunan konumu, zarif dekoru ve yüksek hizmet standartlarıyla öncelikli tercih sebebi olan bir şehir oteli…

Otelin Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu üyesi Simay Deniz Özlü ile çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Onun sıcaklığı ve güler yüzü, işletmenin her yerine yansımış bana kalırsa…

Bize kendinizi tanıtabilir misiniz? Turizm sektörünün ne kadar zamandır içindesiniz?

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Ardından İsviçre’de Turizm eğitimimi tamamladıktan sonra evlilik sebebiyle Amerika’ya gittiğimde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi alanlarında yüksek lisans yaptım ve yaklaşık on senedir aile şirketimiz olan Midas Otelde Yönetim Kurulu üyeliği görevimi sürdürmekteyim. Ayrıca evli, iki çocuk annesiyim.

Midas Hotel ne zaman kuruldu? Bize biraz oteli anlatabilir misiniz? Sizi diğer tesislerden farklı kılan detaylar var mı?

Midas olarak köklü bir şirket olduğumuzu belirtmek isterim. 50 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan aile şirketimiz inşaat kökenli olup değerli babam Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Özlü tarafından Denge İnşaat ismiyle kurulmuştur. Sonrasında Simtur Turizm olarak turizm sektöründe yatırımlar yapmıştır. İlk otelimiz Antalya Side’de MİDAS HOTEL PARK SİDE, daha sonra Ankara’da Tunus Caddesi’nde MİDAS HOTEL ANKARA ve Haymana’da MİDAS HOTEL HAYMANA TERMAL olarak misafirlerimize yaklaşık 17 yıldır hizmet vermekteyiz.

Midas Otellerimizi 5 yıldız kalitesinde hizmet vererek butik anlayışla işletiyoruz. En önemli kriterlerimiz hijyen ve konfor bu iki kriterden ödün vermeden hizmet anlayışımızı sürdürüyoruz. Yükselen turizm trendi termal turizm denince akla ilk gelen şehir Ankara'da, mineral değeri en yüksek olan, hatta Dünya’daki en iyi su olduğu da söylenen Haymana’da misafirlerimizi çok büyük bir keyifle ağırlıyoruz. MİDAS HOTEL HAYMANA olarak hemşirelerimiz, doktorlarımız ve beden eğitimi uzmanlarımızla birlikte fizik tedavi alanında, çeşitli jimnastik hareketleri, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, zihinsel rahatlama ve tabiî ki masaj ile komple sağlıklı yaşam paketi sunuyoruz. Ayrıca kişiye özel hazırladığımız bu paketlerimizi Haymana'da bırakmıyoruz, Ankara’da MİDAS HOTEL ANKARA’da yeni açılan ZER SPA & YOGA merkezimizde Uzakdoğu’lu masözlerimizle devam ettiriyoruz. Aslında Ankara’da yeşil yıldız sertifikasına sahip, TEMA gönüllüsü, çevreci ve önleyici sağlık felsefesini benimseyen nadir otellerden olduğumuzu iddia ediyoruz.


Kurumsallaşma ve kalite standartları adına büyük gelişmeler sağladık. Üç otel olunca aynı kalitede hizmet vermek için standartlarımızı geliştirdik. Yeni satış stratejileri oluşturup, misafir profilimizi genişlettik. Ayrıca Yeşil Yıldız ve İSO 14001 Kalite Belgesi aldık. Her geçen gün teknoloji ve değişimi yakalamak adına eğilimleri takip edip, otellerimize yenilikler ve tadilatlar yapıyoruz. 2015 yılında Midas Hotel Ankara’ya tatlı ve tavuk yemekleriyle meşhur Zeynel Restoran’ı açtık. Ayrıca yine Ankara’da 2017 yılında sauna, hamam, jakuzi, ozon sauna, masaj ve sağlık hizmetleri sunduğumuz ZER SPA merkezini ekledik. Şimdi de düğün ve banket hizmeti verdiğimiz şehir manzaralı çatı katındaki ROOF ROSA salonumuzda 250 kişiye kadar daha nitelikli toplantı ve kongre hizmeti vermek için alt yapı çalışmalarımızı bitirdik. Önümüzdeki sezon banketlere ilaveten gün ışığı alan manzaralı toplantı salonumuzla ismimiz sıkça duyulacak.

Yenilikleri sürekli takip etmemiz, kendimizi sürekli yenilememiz, ekip çalışmasına önem vermemiz, misafir odaklı çalışmamız, sosyal sorumluluklar ve doğal yaşama karşı bilinçli olmamız bizi diğerlerinden ayırmaktadır.

Siz başka bir otele gittiğinizde ilk anda gözünüze neler çarpar?

Mesleki olarak bir otele gittiğimde ilk olarak farklı çalışmalara bakarım. Bizim uygulamadıklarımızın dışındaki hizmetler hemen ilgimi çeker ve bunların kullanılabilirliğini, avantajlarını tartarım. Bu anlamda standardın dışında, farklı hizmetlerle çalışan işletmeleri görmeyi tercih ederim. Ayrıca doğayla iç içe olabileceğim yerlerde olmak beni mutlu eder. Gelecekte de doğa içinde yer alan, doğal ürünlerle doğal yaşamı öne çıkaran işletmelerin çok talep göreceğini düşünüyorum.

Ankara’nın öne çıkan turizm değerler sizce neler?

Gordion Midas Tümülüsü
Ankara’da tarih, kültür ve sağlık turizmi öne çıkarılmalıdır. Hamamönü, Hacı Bayram Camii, Ankara Kalesi, Roma Duvarı, Agustus Tapınağı, Roma Hamamları, Höyükler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Gordion Müzesi ve Haymana’daki Gavurkale Ankara’da görülmesi gereken yerlerdir. Ayrıca hastaneler, sağlık hizmetleri ve termal turizm merkezi olması açısından sağlık turizmi için elverişlidir. Bunun dışında Ankara’da kongre turizmine ağırlık verilmelidir. 

Ankara’ya ziyaretçi çekmek için önerileriniz neler olur? Ankara turizm konusunda tam anlamıyla kendini gösteremedi. Nerede eksik yapıldı sizce?

Ankara’nın tarih, kültür, kaplıca ve sağlık turizminin yanı sıra kongre turizminde gelişim göstermesi gerekir. Havalimanı, otelleri, hizmet sektörü ve diğer alt yapı sistemleri ile başkent olarak kongre turizmi için gereken yapıya sahiptir. Ankara kongre fuar alanı tamamlandığında ve Ankara’nın yeterli tanıtımı yapıldığında diğer illerin önüne geçeceğine inanıyorum. Bu konuda gereken işbirliği sağlanırsa Ankara’nın gelişimi hızla gerçekleşecektir.


Bu yıl 2. si düzenlenen Travel Expo’yu genel anlamda nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her geçen yıl gelişerek daha çok ilgi çekmeye başladı. Destek olunduğu takdirde Ankara’nın tanıtımı için faydalı olacağına inanıyorum. Ankara’nın potansiyeli ve turizm alanında yapabileceklerinin anlatılması için gerekli. Umarım amacına ulaşır.

Sektörde en çok sıkıntı yaşadığınız konular neler?

Turizmin en zor tarafı 7/24 canlı olmasıdır. Siz uyurken bile hizmet vermeye devam eder. Ayrıca hizmet sektörü hem çalışan hem misafir anlamında insan odaklı olduğu için değişkenliği çok, kontrol edilebilirliği zordur. Bu noktada insan ilişkileri, güven ve kontrol mekanizmaları en önemli etkenlerdir. Ayrıca Ankara’nın turizm potansiyelinin düşük olması fiyat dengelerini bozmakta ve sektöre zarar vermektedir. Ankara’da turizmin geliştirilmesi konusunda çalışmaların artması gerekmektedir.

ATİD üyesisiniz. Derneğin  faaliyetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?


Öncelikle Anadolu Turizm İşletmeleri Derneğinin Başkan Yardımcısı olmaktan oldukça memnunum. Amacımız Ankara, Anadolu ve de Türkiye turizmini canlandırmak, bunun için sektördeki temsilcilerle bir araya gelmek ve güç birliği yapmak. Bunu da büyük ölçüde gittikçe büyüyüp güçlenerek ve hızlanarak başardığımızı düşünüyorum. Anadolu ve Ankara’nın belli başlı büyük otelleri ATİD çatısı altında ve bu büyük iş birliği bize birçok kapıyı açıyor ve birçok avantaj sağlıyor. Hepimiz biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğar. Dernek olarak amacımız büyük bir potansiyele sahip Ankara ve Anadolu turizmini hak ettiği noktaya getirmektir.

Turizm öğrencilerine ve sektöre yeni adım atanlara kariyer ve iş hayatı konusunda ne gibi tavsiyeleriniz olur?

Turizmle ilgilenmek isteyenlerin iletişim becerilerinin mutlaka gelişmiş olması gerekir. Farklı koşullara hızlı adapte olabilmek, misafirlere ve olaylara karşı anlayışlı, serinkanlı olmak esastır. Bunun dışında alanındaki gelişmeleri sürekli takip etmek, ekip çalışmasına uyumlu olmak ve geniş bir çevreye sahip olmak faydalı olacaktır. 

Kavaklıdere Mh., Tunus Caddesi No:20, 06680 Ankara