18 Ekim 2017 Çarşamba

RAKICI

YİNE YENİ YENİDEN RAKICI

Yıllar önce gelmiştim en son Rakıcı’ya… 20 yıllık bir mekan neredeyse. 2016 yılının Kasım ayında el değiştirmiş. Anıl ve Görkem beylerin işletmesinde şimdi burası. Çalışanların tamamıysa eski ekip. Bu çok hoş bir şey bence…

Yıllardır aynı olan menüyse değişmiş haliyle. Yaratıcı dokunuşlarla leziz bir hal almış. Yazın 20 çeşit, kışınsa 30 çeşit civarında meze çıkarıyorlar. Et, tavuk ve balık çeşitleri var menüde. Tamamen bir balık restoranı olalım düşüncesinde değiller.

Şimdi ben neler tattım ondan bahsedeyim. Bu defa az ve öz tuttum seçenekleri. Yediklerim zaten diğerleriyle ilgili fazlaca fikir verdi.

Herkes kafasına göre bir Girit ezme yapıyor farkındayım… Ama benim tercihim buradaki gibi yapılan. Bol fesleğenli, kavrulmuş cevizli… Peynire bir de mozzarella eklenmiş ki hepten şahane olmuş. Kendi usullerince yaptıkları bir şakşuka var. Panço demişler ona. Domates sosu yoğurtla karıştırılmış halde kullanılıyor. Pembemsi bir renkte… İçinde de patlıcan ve biber var. Bence bu mezede patatese zaten gerek yok… Kolay görünse de şakşukayı maalesef her yer yapamıyor. Bu özlediğim tat olmuş işte. 

Yoğurtlu semiz otuna da hoş bir imza atıp içine ceviz ve yaban mersini eklemişler. Meze sıkıcı halinden çıkmış, nefis olmuş. Bir de yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp içine ceviz doldurdukları bir mezelerini tattım. Zahmetli ama sonuca değer. 

Bunlar dışında deniz ürünlü mezeler de var… Mesela somonlu sarma… Somon, ricotta peyniri, kuşkonmaz ve marul, dolma gibi sarılıyor. Ballı hardallı avokadolu levrek de güzel bir seçim. Ara sıcaklarda enginar dolması farklı bir seçim olacaktır. Niye? Çünkü burada enginarın içine peynir doldurulup galeta unuyla kaplanıp kızartılıyor. Lezzet patlamasını yaşadınız mı kafanızda? J

İstiridye mantarını da kızartıyorlarmış. Üzerine peynir ve özel baharatlar ekleniyor bir de tabi…Pişirmeden önce özel marine edilen Arnavut ciğerini de atlamayalım.



Ana yemeklerde seçeneğiniz çok… Kiremitte cheddar peynirli et kavurma iyi bir tercih olabilir. Ama ben bugün Rakıcı Kebap denedim. Üç aşamada hazırlanıyor. Önce Adana şiş hazırlanıp pişiriliyor. Sonra lavaşa alınıp içine iyice kıyılmış közlenmiş patlıcan sürülüp dürüm yapılıyor, bu dürüm dilimlenip tek tek bir şişe geçiriliyor. Bu haliyle yine pişiriliyor. Böylece üzeri çıtır çıtır oluyor. Tabağa alınınca üzerine biraz yoğurt ve tereyağı ekleniyor. Etin lezzetini ve mideyi yormayan yağ dengesini çok beğendim. Serviste yanında gelen karamelize arpacık soğanlara ayrıca bayıldım. 

Malzemelerin seçimindeki özen, yaratıcılık ve ustalık bir araya gelince sonuç fazlasıyla tatmin edici oluyor demek ki…

Bir de her gün 20.30 sonrası fasıl var. Öyle hafta içi hafta sonu ayrımı gözetmeden. Kalabalıksanız fix menü de hazırlanıyor tabi. Pazar günleriyse kapalı. 

Benden bu kadar. Kırmızı-beyaz kareli masa örtülerinin üzerinde yeni menüyü gidip kendiniz keyifle, afiyetle keşfedin.



Fiyat Aralığı: £££

Nene Hatun Cd. 60/B GOP-Çankaya/Ankara


Telefon:(0312) 436 36 14