16 Ekim 2017 Pazartesi

MADALYON ET


BAŞKENTTE ETİN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU: MADALYON ET

Madalyon Restoran, henüz  2 ay önce Ankara Çayyolu Arcadium AVM’nin dış cephesinde açılmış. Yaşasın Kızıldemir ve Ankaralıların uzun yıllardır tanıdığı ünlü şef Baron Meshkin birlikte yola çıkmışlar.

Şık ve ferah bir mekan yaratmışlar. Mutfak açık. Menüdeki ana ürün kırmızı et. Ayrıca birçok meze çeşidi var. 

Ben neler tattım onlardan bahsedeyim… Salatalarda, Fiesta (lorolosso, kıvırcık, mısır, pancar, haşlanmış nohut, Meksika fasulyesi, domates, salatalık, turşu, renkli biber ve ev yapımı sos) içeriğiyle rengarenk, leziz. Monte Carlo, baharatlarla tatlandırılmış yumuşacık dana fileto dilimleri, Akdeniz yeşillikleri ve Şef’in özel yoğurtlu salata sosu ile az içerikle iddialı olan türden. Şef’in Nefis Salatası ise semizotu, ev yapımı pancar ve 4 çeşit peynirin bir araya getirildiği minik toplarla hazırlanıyor. Yine özel bir sosu var. Üç salatayı da beğendim. 





Arada gelen tarhanalı ekmeği kesinlikle atlamak istemiyorum. Baharat ve zeytinin de ilavesiyle muhteşem bir lezzet yakalamışlar. Pişmesi, yumuşaklığı da gayet ayarında… 

Kendi yapımları olan köftelerle hazırlanan burgerler de var. Bir dahaki gelişime denenebilir. Lamburgini adını verdikleri ve ciabatta ekmeği arasında tiftiklenmiş kuzu etiyle hazırlanan tandır etini burada yemedim ama favorilerimdendir. 

Gelelim asıl konu olan etlere… Bir kere porsiyonlar çok büyük. O yüzden diğer siparişlerinizi bu bilgiye ve kapasitenize göre ayarlayın. Mesela, Enfes Dana Kaburga, tam 550 gr. Terbiye edilip 8 saatte pişiriliyor. Yanında nefis bir patates püresiyle geldi. 

New York Steak, yine çok iyi terbiye edilmiş antrikot filetosu… Yanında patates püresi ve haşlanmış sebzelerle servis ediliyor. 

Ata Kule ise özel otlarla terbiye edilmiş yaklaşık 300 gr dana bonfile… Kim ne derse desin ben iyi pişmiş severim ama iyi pişirmeyi eti kurutmak olarak algılayan yerlerden uzak dururum. Madalyon, pişirme derecelerinin ve kıvamlarının hakkını kesinlikle veriyor. 

Lezzetleri ise tartışılmaz. Cafe de Paris soslu patates kızartması yanında olmazsa olmaz. Sos gayet lezzetli, biraz daha kıvamlı olabilir ve ben bu sosta biraz rokfor arıyorum. 
Bu üç ana yemek benim denediklerim. Menüde daha çok çeşit var. Her biri ayrı ayrı nefis çağrışımlar yaptı bende. Ana yemeklerde iki çeşit tavuk da var ama tavuk yemeği bırakalı hayli zaman olduğu için konudan uzağım… 

Yemeklerin yancılarında Acem Pilavı ve Safranlı İran Pilavı da gözüme çarptı… Yine bir dahaki sefere diyelim… Bu arada soslar da dahil olmak üzere her şeyi kendileri yapıyorlar. Bu bence en önemli unsurlardan biri…

Tatlılara gelirsek… İki çeşit denedim: Şoko Mus, çikolatalı mus ve tabanı bisküvili bir cheesecake. Yanında karayip meyveli ya da vişneli kendi yapımları bir dondurmayla servis ediliyor. 

Diğeri Monika… Baron Meshkin bu tatlıya kızının adını vermiş… Elma tartlı cheesecake üzerinde vanilyalı sos. İkisi de nefisti. Çarkıfelek meyvesiyle yapılan sarı dondurma ise, farklı lezzetler peşinde olanları tatmin edecek türden…

Müzikleri sevdim… Ben gündüz saati gittim. Akşam ayrıca daha da keyifli olacağını tahmin ediyorum. Ha bir de mutlaka rezervasyon yaptırın.

Koru Mahallesi, 2432.Cadde  Arcadium AVM No: 192 Çayyolu/Ankara
Telefon:(0312) 819 06 06

Fiyat aralığı: ££££

Gurme Rakun Instagram: @gurmerakun