13 Temmuz 2016 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

SOFRALARA GELEN YENİ AROMA

Hindistan cevizi yağının faydalarını son zamanlarda çok sık duyar olduk. Şimdi burada hepsini tekrar sıralamayacağım. Uzun bir süredir zaten cilt bakımı için kullanıyordum. Çok da memnunum. Ayrı ayrı kremler taşımaya gerek yok. Tek kavanoz her işi görüyor. 

Hindistan cevizi yağının yenildiğini, yemeklerde kullanıldığını da biliyordum. Bu tat ve koku bizim mutfağımızda daha çok tatlılarla bütünleşmiş. O yüzden başta yadırgamanız doğal. Ancak önyargıya gerek yok.  Bugün ilk kez denedim. Tavada yumurta yaparken tereyağın yerine koydum. Gayet de güzel oldu. Şimdi efendim siz tropikal bir adada olsanız, falanca otelin sabah kahvaltısında hindistan cevizi yağında pişirilmiş sebzeli omlet getirseler (ki getiriyorlar), siz de yağın ne olduğunu bilmeden yeseniz, 'mmm ne nefis, ne egzotik bir lezzet' diyeceğinizi adım gibi biliyorum. O açıdan ortama göre algı değiştirmeyi bırakıp, beslenme alışkanlıklarımızı vücudumuzun hayrına olacak şekilde değiştirelim. 

Yağı internetten sipariş edebileceğiniz gibi, organik ürün satan çeşitli dükkanlarda ve Lokman Hekimlerde de bulabilirsiniz. Yemek için kullanacaksanız buzdolabında sakladıklarına dikkat edin ama:)