7 Haziran 2016 Salı

KARABUĞDAY

Uzun bir süredir hayatımdan klasik buğday ve ürünlerini, ayrıca pirinci uzak tutmaya çalışıyorum. 
Bu besinlerin insan sağlığına olumsuz etkileri ile ilgili birçok kaynaktan bilgi edinebilirsiniz. 
Hal böyle olunca ikame edecek yeni besin malzemeleri ararken karşıma çıkanlardan biri karabuğday oldu. Bildiğimiz buğdayla hiç bir ilgisi yok. Üçgen şeklinde olan tohumları tüketilen bir bitki. Kuzukulağıgiller familyasından... Çok yüksek oranda protein içeriyor: %13-%15
Pirinç ve bulgur kullanacağınız her yerde kullanabilirsiniz. Dolmalar dahil. Denemedim ama aşureye de çok yakışacağına eminim.
Bir de unu var tabi. Artık poğaçaları ve kekleri bu unla yapıyorum. Keki sadece karabuğday unuyla yapabilirsiniz. Ama poğaça türevleri için tam buğday vb. unlarla karıştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü tek başına kullanıldığında hamur dağılıyor. Ayrıca beyaz unla yapılandan çok daha lezzetli sonuçlar çıkıyor.
Aynı şekilde ekmeği de yapılabilir, tabi ekşi mayayı tercih edin derim.
http://www.karabugday.com/ adresinden merak ettiğiniz tüm bilgilere, ürünlere ve çeşitli tariflere ulaşabilirsiniz. 
Doğal, organik ve sağlıklı beslenmek isteyenler için gayet makul fiyatlara yine bu siteden sipariş verilebiliyor.