Bazı mekanlar vardır unutulmaz. Herkesin anılarında hep bir başka, hep
özel kalır böyle yerler. Onları farklı kılan şey nedir? Özenleri, zarafetleri ve
işlerine kattıkları ruh bana kalırsa.
90’lar… Üniversitedeyim. İşte o yıllarda, bilhassa özel günlerinizde
tercih edeceğiniz en doğru seçenek ‘Villa’ olurdu. Bir kutlama, yıldönümü,
evlilik teklifi, özel konukları ağırlama, romantik bir yemek, bazen sadece bir
dostla koyu bir sohbet… Her birinin sizin için önemini hisseden, sizi hiç yanıltmayan
bir yer. Kapandıktan sonra dahi nice sohbette yâd edilmiş, keşke yine olsa da
gitsek dediğimiz öyle özel bir yer.
İlk olarak 1983 yılında açıldı Villa Restaurant… 2007 yılına kadar da
hizmet verdi. O zamanlar Gaziosmanpaşa’da Boğaz sokaktaydı yeri. Domates
çorbası, lazanya, köylü biftek, Cafe de Paris soslu bonfile ve elbette ki
suffle benim favorilerimdi. Lezzet mutlaka önemli ama bazı yerlerde ambiyans bu
lezzeti ziyadesiyle artırır. Hepsinin yanı sıra, personelin işlerindeki
ciddiyetleri ama bir o kadar güler yüzleri o zamanlar da dikkatimi çeker ve
hoşuma giderdi. Villa denince akla, huzur, güven ve kalite gelirdi.
Bugün çeyrek asrını çoktan doldurmuş Villa Restaurant, 18 Aralık 2015
günü tekrar açıldı. Billur Sokak’taki yeni yerlerine ilk girdiğim an, sanki
yıllar öncesine geri dönmüş gibi oldum. Dekoru, bahçesi, muhteşem ışıklandırması
ve eski kadrodan tanıdık yüzlerle her şey yerli yerindeydi.
Çok az yer kendine
böyle bir aidiyet hissettirir. Mekanın idarecisi Cengiz bey’in misafiriydim.
Güler yüzüyle ve samimiyetiyle harika bir ev sahipliği yaptı.
İnce ince düşünülerek bir dekorasyon çalışması yapılmış. Villa’nın bugünkü
sahibi Timuçin Kuş turizmci. Hem içerinin hem bahçenin dekoruyla bizzat
ilgilenmiş. Detaylar, her şeyin özenle seçildiğini size gösteriyor zaten. Işıklandırma
gerektiği kadar loş ve sıcak. Dekor ve ambiyansta bir kusur bulamadım. 160
kişiyi ağırlayabilecek kapasitesi var. Özel toplantılar için üst katta 28
kişilik ayrı bir bölüm var. Bahçe de 60 kişilik. Öğrendiğime göre, buradaki
Japon elması ağacına papağanlar gelip konuyormuş. Ankaralılar bilir ki bu
şehirde böyle bir sahneye şahit olmak ütopiktir. Şanslıysanız nefis bir görüntü
olacağına şüphe yok.
Toplam 25 kişilik bir ekip çalışıyor. Ana kadro, önceki Villa’dan… Başında Şenol Altundağ var. Buranın ruhunu, yapısını en iyi bilen eski isimlerden. Yıllar sonra bu tecrübeli yüzü yine aynı mekanda görmek, burayı daha bir kalıcı kılıyor.
Cengiz ve Şenol beyle sohbetimiz sürerken, nefis lezzetlerin usta eli
Soner Özecik geliyor. O da tabi ki yıllar önceki Villa’nın şefi. Şimdi her şey
tam oldu. 1985’ten bu yana aşçılık yapan Soner şef de gelince başlıyoruz yemekleri
konuşmaya…
Menü, öncekinde olan klasik tatları atlamadan hazırlanmış. Domates ve
soğan çorbası mutlaka denenmeli. Başlangıçlarda seçenekler geniş. Şarabınızın
yanına rokfor, emmanter, kimyonlu gauda, isli çerkez, tulum ve cheddardan
oluşan bir peynir tabağı alabilirsiniz. Ya da füme dil, rozbif, İtalyan biber salam,
pastırma tavuk fümeden oluşan bir şarküteri tabağı. Olmazsa olmaz Carpaccio ise
kesinlikle hakkı verilerek hazırlanmış. Başka alternatifler de mevcut tabi.
Gözüme çarpanlar, yengeç mücver ve şevketi bostanlı levrek oldu. Ana yemek
öncesi damağınızda hoş bir farklılık yaratacaklardır. Ege Rüzgarı isimli tabağı
denedim. Tarator, patlıcan salatası, köz biber, baharatlı Ezine, zeytinyağlı
enginar ve ezmeden oluşan klasik bir tabak. Hepsi gayet tadında, kıvamında. Burası
bir balık ya da meze restoranı değil elbette. Ama değişik beklentilere de
hakkıyla cevap verebilecek bir mutfağa sahip.
Salatalardan Waldorf salatası favorimdir. İlk olarak, 1890'lı yıllarda
New York'un ünlü Waldorf Astoria otelinin şefi tarafından yapıldığını
duymuştum. Burada yeşillik, elma, ızgara tavuk, kuru üzüm ve rokfor sosla
yapıyorlar. Ben hardal sosu tercih ederim. Ama rokfor severler için nefis bir karışım
tabi. Bu arada kereviz sapı da bu salataya çok yakışıyor, bence eklenmeli. İtalyanların
ekmek, domates, kuru soğan, zeytin, fesleğen, sirke… gibi malzemelerle
hazırladıkları Panzenella salatası burada başka uyarlanmış. Bonfile dilimleri,
beyaz lahana, kuru soğan, bezelye, bakla gibi malzemelerle farklı bir lezzete
dönüşmüş. Denenmeli… Ve elbette son yılların yeni keşfi kinoa da salata haliyle
menüdeki yerini almış… Kinodan pek çok meze ya da tatlı dahi yapılabiliyor. Restoranlar
bu besleyici gıdayı menülerine eklemeli.
Villa’nın krep ve pizzaları klasiklerdendir. Bu defa deneme fırsatım
olmadı ama o yıllardaki gibi nefis yapıldığına eminim. Pizzalarının kokusu hala
burnumdadır. Oldum olası bir lazanya tutkunuyum. Herkesin yapabileceğini
zannettiği ama tutturmanın hiç de kolay olmadığı bir yemektir. Bir zamanlar
Villa’ya sadece lazanya yemeğe geldiğim günler olmuştu. Denemeyenler kaçırmasın
derim. Porçini mantarlı risottoyu da es geçmeyin bence.
Gelelim etlere… Tavuk şinitzel, mantarlı piliç graten, körili tavuk gibi beyaz et seçenekleri var. Av etlerine de yer verilmiş. Özel nar sosuyla hazırlanan ördek ve kuru kayısılı kaz göğsü var. İkincisini denedim, beğendim. Kuru kayısı kaz göğsüne çok yakışmış. Çin yemeği tarzında ama Villa yorumuyla. Buraya başka ülkelerden konuklar da geldiği için olsa gerek, Hint yemeklerine de yer verilmiş. Tavuklu tikka masalayı sevenler kaçırmasın. Kırmız etlerde seçenekler daha geniş. Patates kızartması ve sote mevsim sebzeleri ile sunuluyorlar. Cafe de paris bonfile zaten müthiş bir lezzet. Papper steaklerine bayıldım. Et orta sertlikte pişmiş. Acısı hafif, leziz. Uzun zamandır tattığım en iyi hazırlanmış ve pişirilmiş et olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Mantarlısı ve karamelize soğanlısı da var. Bodrum çökertme kebabı da menüde yerini almış. Her damağa uygun diğer çeşitlerin de et sevenleri memnun edeceğine eminim. Ve balıklar… Krema soslu dil şiş, mantarlı kaşarlı levrek, lağos buğulama, çipura ızgara gibi alternatifler var. Balıktan vazgeçmeyenler için… Sona yaklaşınca akla tatlı, Villa’da haliyle de sufle gelir. Cheesecake, profiterol, sakızlı muhallebi gibi seçenekler de var tabi. Ancak ben sufleyi tercih ettim. Yıllar önce yediğim kadar güzel. Diyeti bozduğunuza değecek türden. Çok söze gerek yok. Gidip deneyin sadece. Görsel bir şölen olan meyve sunumları da gecenin sürprizi oluyor.
Gelelim etlere… Tavuk şinitzel, mantarlı piliç graten, körili tavuk gibi beyaz et seçenekleri var. Av etlerine de yer verilmiş. Özel nar sosuyla hazırlanan ördek ve kuru kayısılı kaz göğsü var. İkincisini denedim, beğendim. Kuru kayısı kaz göğsüne çok yakışmış. Çin yemeği tarzında ama Villa yorumuyla. Buraya başka ülkelerden konuklar da geldiği için olsa gerek, Hint yemeklerine de yer verilmiş. Tavuklu tikka masalayı sevenler kaçırmasın. Kırmız etlerde seçenekler daha geniş. Patates kızartması ve sote mevsim sebzeleri ile sunuluyorlar. Cafe de paris bonfile zaten müthiş bir lezzet. Papper steaklerine bayıldım. Et orta sertlikte pişmiş. Acısı hafif, leziz. Uzun zamandır tattığım en iyi hazırlanmış ve pişirilmiş et olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Mantarlısı ve karamelize soğanlısı da var. Bodrum çökertme kebabı da menüde yerini almış. Her damağa uygun diğer çeşitlerin de et sevenleri memnun edeceğine eminim. Ve balıklar… Krema soslu dil şiş, mantarlı kaşarlı levrek, lağos buğulama, çipura ızgara gibi alternatifler var. Balıktan vazgeçmeyenler için… Sona yaklaşınca akla tatlı, Villa’da haliyle de sufle gelir. Cheesecake, profiterol, sakızlı muhallebi gibi seçenekler de var tabi. Ancak ben sufleyi tercih ettim. Yıllar önce yediğim kadar güzel. Diyeti bozduğunuza değecek türden. Çok söze gerek yok. Gidip deneyin sadece. Görsel bir şölen olan meyve sunumları da gecenin sürprizi oluyor.
100’e yakın şarap çeşidi var. İthal şarapların yanı sıra, yerel
şaraplarda farklı firmalarla çalışmaktan kaçınmamaları, konuklara zengin bir
menü sunulmasını sağlamış.
Lafın kısası, bilenler Villa Restaurant’ı çok özlemiş. Bilmeyenlerse
gelip denedikten sonra ömür boyu sürecek bir alışkanlık edindiklerini yakında
keyifle fark edecekler…
Villa Restaurant Ankara
Billur Sokak No: 17
Kavaklıdere / Ankara
t: (312) 427 30 50
m: (549) 427 30 50
Tüm İstanbul genelinde yapmış olduğumuz villa köşk parke çalışmalarımız dan bazılarını sizle paylaşmak istedik.
YanıtlaSilBinlerce ahşap ve masif parke modeli seçeneği ile hizmetinizdeyiz. Sizde villanızın veya köşkünüzün parkesini değiştirmek istiyorsanız bizim ile iletişime geçin..
Villa Parke Modelleri